Op zondag 23 augustus organiseerde de Stichting Damespad.nl in samenwerking met een aantal enthousiaste Almeerse vrouwen de opening van het Flevolandse Damespad! Flevoland is nu ook klaar voor een eigen Damespad en wordt daarmee de 11e provincie die zich aansluit met een mooie wandelroute. De keuze viel op de omgeving van de Kemphaan in Almere.

De feestelijke opening wordt gedaan door Jeanine Keurentjes, Manager Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer. Daarnaast wordt de opening en de wandeling zelf muzikaal opgeluisterd door Harten Muzikant Heleen van der Heul.

Het Damespad is speciaal uitgezet voor lesbische vrouwen maar heterodames worden ook vooral uitgenodigd om te meewandelen met vriendinnen en zussen. De wandeling is 16 km. maar kan ook worden ingekort. Tevens is dit het eerste Damespad dat ook voor mindervaliden met een rolstoel en/of scootmobiel geschikt is.

De officiële opening van het Flevolands Damespad was bij Restaurant Buitengewoon Lekker, Kemphaanlaan 4 in Almere om 11.30 uur. Voor € 5,00 krijgt u het nieuwe routeboekje met het unieke wandelspeldje, incl. koffie of thee met iets lekkers erbij.

Voor meer informatie: Leny Hartong (06 21966125), damespadflevoland@gmail.com of www.damespad.nl.

Leave a Reply