GayBiHappy
twee professionele coaches en een hypnotherapeut

  • die met elkaar samenwerken
  • die alle drie homo zijn met de nodige levenservaring
  • die mannen en jongens begeleiden met vragen rondom homo- of biseksualiteit
  • die je willen stimuleren het roer van je leven meer in eigen hand te nemen

Wil je meer weten over GayBiHappy? Kijk op www.gaybihappy.nl 

 

 

Wilfred Ploeg, één van de coaches heeft over dit onderwerp een boek geschreven, Man met vrouw zoekt man.

 

gaybihappy-boek

Halverwege de jaren zestig waren er in Nederland naar schatting zo’n 100.000 echtparen waarvan één van de twee partners sterke homoseksuele gevoelens had. Vijftig jaar later zijn er minder echtparen in een dergelijke situatie, maar verdwenen zijn ze beslist niet. Als we luisteren naar de praktijkvoorbeelden van coach Wilfred Ploeg wordt duidelijk dat de sociale druk om een heterorelatie aan te gaan voor veel mannen nog altijd een realiteit is. Man met vrouw zoekt man geeft antwoord op vragen waar deze mannen mee worstelen.

Je bent een man en je hebt een relatie met een vrouw. Tegelijkertijd voel je je sterk aangetrokken tot mannen. Je wist dit al lang, maar je hebt er verder nooit aandacht aan geschonken of willen schenken. Je huwelijk kabbelt rustig voort. Totdat het niet meer gaat. Je homoseksuele gevoelens dringen zich steeds meer aan je op. Je schrikt en je vraagt je af hoe dat nu toch mogelijk is. Hoe moet je nu verder? Scheiden? Of toch bij elkaar blijven?

Wilfred Ploeg (1953) is ervaringsdeskundige en professioneel coach van mannen die in de knel raken met hun (homoseksuele) gevoelens. In Man met vrouw zoekt man beschrijft hij wat deze mannen doormaken en schetst hij de verschillende manieren waarop ze met hun situatie omgaan. De mannen komen zelf ook aan het woord, evenals hun vrouwen. Kinderen vertellen openhartig over de situatie in het gezin. Ook organisaties en coaches die steun en begeleiding bieden komen aan bod. Mensen uit verschillende culturen geven hun visie op begrippen als seksuele identiteit, hetero-, bi- en homoseksualiteit, huwelijk, relaties en liefde.

Man met vrouw zoekt man is een boek dat houvast en herkenning biedt voor wie zich in zijn heteroseksuele relatie bewust wordt van zijn homoseksuele gevoelens. Het is tevens een handboek voor alle betrokkenen, familieleden, vrienden en collega’s, hulpverleners en begeleiders.

Praktische info
Man met vrouw zoekt man van Wilfred Ploeg
Paperback, 128 pagina’s
ISBN 9789462251861
Prijs: € 19,95

E-book, ePub zonder DRM
ISBN 9789462251878
Verschijnt 11 maart 2016
Prijs: € 9,99

Leave a Reply